veilig gevoel geborgen

Terug-naar-school

Programma Terug naar school
Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels, druk en/of autoriteit en die zich niet op hun plek voelen in het huidige onderwijssysteem, hebben meer dan de gebruikelijke hulp en ondersteuning nodig dan een leerkracht kan bieden. Om echt onderwijs op maat te geven, moet je buiten de schoolmuren kijken. Gemeente, jeugdhulpverlening en school zouden meer moeten samenwerken, ter preventie. ’t Noaberhuus springt in dit ‘gat’ met een individueel maatwerkprogramma om deze kinderen weer met plezier naar school te laten gaan.

Wat houdt het programma in?
Met het programma Terug naar school proberen wij hem of haar weer te stimuleren om te leren en weer terug te leiden naar onderwijs. Hierbij werken we nauw samen met de school. Bijzonder aan dit programma is dat het kind het eigen tempo aangeeft. We willen het kind buitenshuis zo snel mogelijk een gestructureerd programma aanbieden op het niveau dat het kind aankan. Gaat het te snel of juist te langzaam, dan passen we het direct aan. Met dit programma levert ’t Noaberhuus zorg op maat.

Doelstelling
Samen met de begeleider bieden we stap voor stap leermomenten aan en zorgen we ervoor dat het kind langzaam mee gaat doen op school met als uiteindelijke doel dat het kind weer naar school kan en zich daar comfortabel bij voelt. Dit alles doen we in overleg met het kind en de ouders/verzorgers.

 

 

Bianca Knigge

Oude Zuidbargerstraat 1
7812 AV Emmen


Tel: 0591-346411
E-mail: info@zorggroepnoaberhuus.nl

KvK nr: 66021715

Wilt u een vraag stellen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Stel uw vraag
naar boven