speciale situatie uitgangspunt

Begeleid wonen

Kan een cliënt thuis over het algemeen goed voor zichzelf zorgen, maar heeft hij of zij af en toe hulp nodig bij bepaalde zaken zoals werk vinden of schoonmaken? Dan is Begeleid Wonen bij ‘t Noaberhuus wellicht een oplossing.

24/7
Begeleid Wonen is een voorziening voor cliënten met een psychische en/of psychosociale problematiek die een meer zelfstandigere woonvorm aankunnen maar nog wel behoefte hebben aan zorg in de nabijheid of op beschikbare hulp op afroep. De aanwezigheid van zorgverlening dichtbij zorgt ervoor dat een cliënt zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Vooral voor jongeren kan dit een goede optie zijn. Bij ’t Noaberhuus is deze hulp 24 uur beschikbaar.

‘Voel je veilig’

 Maatwerk
Cliënten die in aanmerking komen voor deze woonvorm wonen in een eigen of gedeelde woning en ontvangen van ’t Noaberhuus op maat gesneden zorg. Begeleid Wonen is maatwerk. Iedere cliënt is immers anders, heeft andere behoeftes, voorkeuren en wensen. De cliënt staat onder begeleiding van deskundige medewerkers van ’t Noaberhuus. Hierbij staat de cliënt centraal: we gaan uit van de mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt en compenseren de zwakkere kanten zoveel mogelijk. Door dit in kaart te brengen weten we hoe we onze cliënten het beste kunnen ondersteunen. Ook werken we bij deze woonvorm toe naar meer zelfstandigheid. Wij bezoeken onze cliënten thuis maar de zorgverlening kan indien gewenst ook plaatsvinden bij ’t Noaberhuus.

Bianca Knigge

Oude Zuidbargerstraat 1
7812 AV Emmen


Tel: 0591-346411
E-mail: info@zorggroepnoaberhuus.nl

KvK nr: 66021715

Wilt u een vraag stellen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Stel uw vraag
naar boven