veilig gevoel geborgen

Ambulante zorg

’t Noaberhuus bevordert het zelfsturend vermogen van thuiswonende cliënten in de volle breedte. Wij vinden dit belangrijk omdat cliënten op deze manier zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden. Daarnaast kunnen onze cliënten dankzij het aanbieden van ambulante zorg zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Zorgverlening aan huis
Ambulante zorg/begeleiding is een voorziening voor zelfstandig wonende cliënten, die op een bepaalde manier een meestal lichte vorm van zorg nodig hebben. Denk hierbij aan gesprekken met een psycholoog, thuiszorg of hulp van ’t Noaberhuus. Mensen die van deze zorg gebruik maken, worden dus niet opgenomen, maar krijgen zorgverlening aan huis. Het voordeel van ambulante zorg is dat cliënten (langer) thuis kunnen blijven wonen. Dit doen we door op maat gesneden zorg aan te bieden. Op deze manier sluit de zorgverlening goed aan bij waar cliënten in het dagelijks leven tegenaan lopen. Daarnaast vindt de zorg plaats in een veilige en vertrouwde omgeving en is het prettig dat een cliënt niet steeds naar een instantie toe hoeft.

Cliënt staat centraal
Ook bij deze vorm van zorg staat de cliënt centraal en gaan wij uit van de mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt. We stimuleren de aanwezige kwaliteiten en mogelijkheden van de cliënt waarbij de zwakkere kant zoveel mogelijk gecompenseerd wordt.

 

Bianca Knigge

Oude Zuidbargerstraat 1
7812 AV Emmen


Tel: 0591-346411
E-mail: info@zorggroepnoaberhuus.nl

KvK nr: 66021715

Wilt u een vraag stellen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Stel uw vraag
naar boven